Visos kategorijos

7 kūrybiški būdai, kaip pakartotinai panaudoti senus biuro daiktus

7 creative ways to repurpose old office items.
Vis daugiau žmonių visame pasaulyje sąmoningai renkasi tvaresnius produktus. Tačiau ar žinojote, kad suteikdami antrą gyvenimą seniems daiktams taip pat galite prisidėti prie planetos išsaugojimo? Šiame blogo įraše pateiksime linksmų ir kūrybiškų patarimų, kaip sumažinti atliekų kiekį ir išradingai pakartotinai panaudoti senus biuro daiktus.

Būkite kūrybingi!

Kas sakė, kad tvarus gyvenimo būdas turi būti nuobodus?

Suteikti biuro reikmenims antrą gyvenimą – tai ne tik aplinkai naudinga, bet ir linksma, įtraukianti veikla! Kodėl gi nesuorganizavus kūrybinių dirbtuvių, konkurso ar tiesiog smagaus užsiėmimo savo komandai? Leiskite darbuotojams patiems kurti savo darbo erdves, pasitelkiant visą jų kūrybingumą. Procesas įkvėps naujoms idėjoms bei įneš puikios energijos. Skamba puikiai, tiesa?

Kokius biuro daiktus galite pakartotinai panaudoti?

Biuras – tai ne tik darbo vieta, bet ir erdvė, kurioje galima atrasti netikėtų kūrybinių sprendimų. Net ir paprasčiausi daiktai gali įkvėpti naujoms idėjoms. Tikriausiai pirmiausia pagalvojote apie popierių, tačiau yra dar daugybė kitų reikmenų, kuriuos galite pakartotinai panaudoti. Apsidairykite aplinkui – tikriausiai rasite senų ir tik vietą užimančių daiktų. Pagalvokite, kaip juos galite perdaryti ir prikelti naujam gyvenimui.

Patarimas. Prieš naudojant biuro daiktus kūrybai nepamirškite pasitikrinti įmonės politikos ir gauti vadovybės sutikimo, kadangi kiekviena įmonė turi savo taisykles dėl įmonės turto naudojimo. Gavę leidimą, galite drąsiai eksperimentuoti ir kurti!

Štai keletas biuro reikmenų, kuriuos galite lengvai pakartotinai panaudoti:

  • popierius ir vokai;
  • kartoninės dėžės;
  • rašikliai, pieštukai, žymekliai;
  • segtuvai ir aplankai;
  • sąvaržėlės, segtukai, gumytės;
  • stacionarūs ir nešiojami kompiuteriai;
  • laidai ir įkrovikliai;
  • rašalo ir tonerių kasetės;
  • plastikiniai indai;
  • pakavimo medžiagos;
  • kavos skardinės;
  • seni žurnalai.
Which items can be repurposed in the office?

A few ideas to spark your creativity

Nežinote nuo ko pradėti? Paruošėme keletą idėjų, kurios padės jums atrasti įkvėpimą ir paskatins kūrybinį polėkį.

1 idėja. Kavos skardinės

Neišmeskite tuščių kavos skardinių – jos gali tapti stilingomis ir praktiškos dėžutėmis rašikliams, žymekliams ar kitoms smulkioms biuro reikmėms laikyti!

2 idėja. Panaudotas popierius

Ar žinojote, kad iš panaudoto popieriaus galima pasigaminti ekologiškus užrašų lapelius? Tiesiog sukarpykite lapus į tvarkingus kvadratėlius ir susekite juos. Taip pat galite susmulkinti panaudotą popierių ir naudoti jį kaip pakavimo medžiagą siunčiant daiktus.

3 idėja. Plastikiniai buteliai

Nupjaukite viršutinę plastikinio butelio dalį. Apatinę dalį papuoškite savo mėgstamais ornamentais ar spalvomis ir naudokite rašikliams bei pieštukams laikyti. Arba pradūrę mažas skylutes dangtelyje pasigaminkite laistymo kibirėlį biuro augalams.

4 idėja. Senos dokumentų spintelės

Seną dokumentų spintelę galite paversti žavingu ir funkcionaliu vertikaliu sodu. Paguldykite ją ir pripildykite stalčius žemės. Tuomet pasirinkite tinkamus augalus ir pasodinkite juos šiuose neįprastuose vazonuose. Arba perdažykite ir panaudokite senas dokumentų spinteles kaip saugyklas biuro reikmenims laikyti.

5 idėja. Senos knygos

Išpjaukite senoje knygoje ertmę ir panaudokite ją kaip slėptuvę smulkiems vertingiems daiktams laikyti. Taip pat galite senas knygas sudėti vieną ant kitos ir suklijuoti – taip pagaminsite mažą, tvirtą lentyną ar staliuką.

6 idėja. Seni stalai

Panaudokite senus stalus naujų baldų gamybai, pavyzdžiui, virtuvės salelei ar rankdarbių stalui.

7 idėja. Sena įmonės atributika

Ar jūsų darbo vietoje vis dar galima rasti senos įmonės atributikos likučių? Toks reiškinys dažnai pasitaiko, kai įmonė ryžtasi atnaujinti savo prekių ženklą. Puikus to pavyzdys – Paysera, kuri prieš kelerius metus nusprendė pakeisti savo logotipą ir prekių ženklo identitetą.

Užuot leidę ant senos atributikos kauptis dulkėms, pagalvokite, kaip galėtumėte jai suteikti naują paskirtį. Mes tikrai neišmetėme senos savo atributikos. Priešingai – vienas mūsų kūrybinės komandos narių sugalvojo originalų sprendimą ir sename firminiame puodelyje pasodino gėlytę, kaip matote žemiau esančioje nuotraukoje. Tai puikus būdas pagerbti įmonės istoriją ir kartu skatinti tvarumą, suteikiant daiktams antrą gyvenimą.

Sustainably repurposing items at Paysera.

Patarimai, kaip sėkmingai pakartotinai panaudoti daiktus

Norėdami sėkmingai ir tvariai pakartotinai panaudoti biuro daiktus, sutelkite dėmesį į tris pagrindinius veiksnius: komunikaciją, organizavimą ir nuoseklumą.

Visų pirma, atvirai pasikalbėkite su kolegomis. Paaiškinkite, kaip daiktų išsaugojimas pakartotiniam naudojimui teigiamai veikia aplinką, o beatodairiškas vartojimas daro žalą. Senų daiktų atgaivinimas ne tik padės sutaupyti, bet ir suteiks galimybę sukurti kažką unikalaus ir prasmingo.

Antra, imkitės organizacinių veiksmų. Kartu su komanda suplanuokite, kaip įgyvendinti pakartotinio panaudojimo iniciatyvas – parinkite tinkamą vietą daiktams laikyti, nustatykite dirbtuvių ir komandinių užsiėmimų, skirtų perdirbimui, grafiką. Apibrėžkite šių veiklų pobūdį: kas jas ves (vidinis komandos narys ar išorės specialistas), kaip dažnai jos vyks.

Galiausiai, nuosekliai puoselėkite ir skatinkite šias praktikas. Labai svarbu išlaikyti įdirbį ir entuziazmą ilguoju laikotarpiu. Nuspręskite, kokiais būdais ir kaip dažnai motyvuosite komandą tęsti tvarius įpročius.

Sėkmės ir įkvėpimo prikeliant daiktus antram gyvenimui!