Visos kategorijos

Skirtumai tarp POS sistemos ir POS terminalo

The difference between a POS system and a POS terminal.
Suprasti, kuo skiriasi POS sistema ir POS terminalas, gali būti sunku, ypač kai šie terminai dažnai vartojami kaip sinonimai. Kad būtų lengviau, trumpai paaiškinsime, kas yra kiekvienas iš jų ir kuo jie skiriasi. Tai padės Jums užtikrintai pasirinkti tinkamą įrangą savo verslui.

Kas yra POS (prekybos vietos) sistema?

POS (prekybos vietos) sistema – tai programinė įranga, padedanti prekybininkams apdoroti mokėjimus ir valdyti pardavimų operacijas. Nors POS kartais gali reikšti fizinį įrenginį, šiuo atveju kalbame apie virtualią sistemą, veikiančią Jūsų kompiuteryje, planšetėje ar išmaniajame telefone.

Panagrinėkime Paysera POS sistemą. Ši virtuali sistema leidžia stebėti, kurios prekės parduodamos sparčiausiai, tvarkyti klientų informaciją, generuoti pardavimų ataskaitas, kurti sąskaitas faktūras ir netgi lojalumo programas su nuolaidomis. Vienas didžiausių privalumų Lietuvos prekybininkams – automatinis fiskalinės informacijos siuntimas Valstybinei mokesčių inspekcijai. Tai padeda taupyti laiką, nes nebereikia teikti ataskaitų rankiniu būdu.

Taip pat verta paminėti, kad ne visos POS sistemos gali pasiūlyti vienodas galimybes. Paysera POS sistemos funkcijos yra unikalios, tačiau pagrindinė koncepcija išlieka ta pati – padėti prekiaujantiems fizinėse vietose efektyviai valdyti atsargas ir generuoti ataskaitas.

Kas yra POS (prekybos vietos) terminalas?

Nors POS sistema yra efektyvi, ji negali visko atlikti automatiškai. Šiuo atveju POS terminalas yra aparatinės įrangos įrenginys, naudojamas apdoroti operacijoms. Šis įrenginys paprastai susideda iš kortelių skaitytuvo, jutiklinio ekrano arba klaviatūros sumoms įvesti, o kartais ir kvitų spausdintuvo. Būtent POS terminalas yra tiesiogiai naudojamas mokėjimo proceso metu.

Net jei anksčiau nesate girdėję apie POS terminalą, tikriausiai esate jį matę. Žemiau pateiktame paveikslėlyje galite pamatyti, kaip jis atrodo.

What is a POS terminal?

Kuo skiriasi POS sistema ir POS terminalas?

Paprastai tariant, POS sistema yra programinė įranga, padedanti valdyti visą Jūsų verslą – sekti atsargas, tvarkyti pardavimus, generuoti ataskaitas ir valdyti klientų informaciją. POS terminalas, kita vertus, yra fizinis įrenginys, kurį naudojate prie kasos apdorodami mokėjimus. 

Tikimės, kad padėjome Jums geriau suprasti POS sistemos ir POS terminalo skirtumus. Jei turite daugiau klausimų, mūsų klientų aptarnavimo komanda visada pasiruošusi Jums padėti.