Visos kategorijos
Verslui

Kaip Juodojo penktadienio metu konkuruoti su dideliais prekių ženklais turint nedidelį biudžetą?

How to compete with big brands on Black Friday with a small budget?
Juodasis penktadienis yra puiki proga įmonėms padidinti savo pardavimus, bet ar ši taisyklė galioja ir smulkiajam verslui, kuris neturi arba turi ribotą reklamos biudžetą? Rinkos milžinai agresyviomis nuolaidomis ir įspūdingomis rinkodaros kampanijomis, regis, užgožia viską aplinkui. Tačiau net ir didžiausi prekių ženklai turi savo Achilo kulną, o sumanus verslininkas didžiausių prekių ženklų silpnybes gali paversti galimybėmis ne tik Juodojo penktadienio metu, bet ir visus metus.

Atraskite savo unikalų pranašumą

Paklauskite savęs, kuo išsiskiriate iš didžiųjų korporacijų.

Nors kiekviena įmonė svajoja apie tobulą greičio, kainos ir kokybės santykį, stambiesiems žaidėjams dažnai tai tampa Sizifo darbu. Jų procesai sudėtingi, kupini daugybės detalių, kurios lėtina reakciją ir mažina lankstumą.

Tiesa, didieji prekių ženklai moka žongliruoti kainomis, ypač elektronikos, žaislų ar aprangos sektoriuose. Tačiau jie negali pasiūlyti to, ką galite Jūs – asmeninio ryšio ir dėmesio kiekvienam klientui. Taigi, jei negalite jų nurungti nuolaidomis, galite pranokti kitais būdais. Apmąstykite savo stiprybes: ar tai išskirtinis aptarnavimas, aukštesnės kokybės gaminiai, ar žaibiškas reagavimas į kliento poreikius. Atpažinę savo pliusus – išnaudokite juos.

Atraskite savo unikalią nišą ir susitelkite į vietinę rinką

Kai didžiosios korporacijos taiko vienodą strategiją visiems, Jūs galite pasiūlyti kažką tikrai išskirtinio. Jūsų pranašumas – pažįstate savo klientus geriau nei jos. Suprasdami klientų specifinius poreikius ir iššūkius, galite kurti sprendimus, kurie ne tik atrodo, bet ir iš tiesų yra asmeniški.

Įsivaizduokite, kad randate batus, kurie tinka tobulai, tarsi jie būtų pagaminti specialiai Jums. Štai tokį komforto ir dėmesio lygį galite suteikti savo klientams. Ir tai yra Jūsų slaptasis ginklas.

Prisijunkite prie savo vietinės bendruomenės ir įgysite dar vieną pranašumą. Tapkite neatskiriama vietinių renginių dalimi, megzkite partnerystes su aplinkinėmis organizacijomis, puoselėkite asmeninius ryšius su bendruomene. Jūsų klientai įvertins tikrąjį ryšį, kurio korporacijų gigantai tiesiog nepajėgūs sukurti.

Papildomi patarimai Jūsų sėkmei:

  • Akcentuokite vietiškumą savo prekių ženkle. Žodžiai „vietinė gamyba“, „rankų darbo“ ar konkrečios vietovės paminėjimas pritrauks sąmoningus pirkėjus.
  • Užmegzkite partnerystes su kitais smulkiaisiais verslais, ypač jei Jūsų pasiūlymai vienas kitą papildo. Taip galėsite dalintis rinkodaros kaštais ir išplėsti savo auditoriją.
To sell more on Black Friday as a small business, focus on niche targeting and local marketing.

Išlaisvinkite savo kūrybiškumą ir eksperimentuokite

Mažo verslo privalumas yra laisvė eksperimentuoti. Jūsų nevaržo taisyklių pančiai ar ilgai trunkantys sprendimų priėmimo procesai. Juodasis penktadienis – puiki proga išbandyti naujas idėjas, o internetas tam – geriausia vieta.

Štai keletas idėjų, kaip padidinti Juodojo penktadienio pardavimus net su ribotu biudžetu ar visai be jo:

  • Įkvėpkite klientus tapti Jūsų prekės ženklo ambasadoriais, dalinantis savo patirtimi ir nuomone. 
  • Parodykite tikrąjį savo verslo veidą per klientų atsiliepimus, nuotraukas ir istorijas, taip kurdami ryšį su klientu.
  • Pasinaudokite socialiniais tinklais, kad parodytumėte savo produktus ir verslo užkulsius ar net surengtumėte tiesioginę klausimų ir atsakymų transliaciją. Šis asmeniškumas išskirs Jus iš beveidžių reklaminių pranešimų jūros.
  • Užmegzkite partnerystes su mažiau sekėjų turinčiais nuomonės formuotojais. Jų mažesnė, bet ištikima auditorija gali tapti Jūsų aukso puodu – efektyviau ir ekonomiškiau pasieksite savo nišos klientus.
  • Užuot tiesiog sumažinę kainas, pasiūlykite kažką išskirtinio – riboto leidimo produktus, asmenines konsultacijas ar specialius rinkinius.
  • Sukurkite žaibiškas akcijas ar trumpalaikius pasiūlymus. Tai sukels susidomėjimo bangą ir paskatins veikti čia ir dabar, net jei kainos drastiškai nekrenta.

Asmeninis dėmesys klientui – Jūsų sėkmės raktas

Klientų aptarnavimas – tai ne tik atsakymas į klausimus, tai – galimybė sukurti ilgalaikius santykius. Kai Jūs žinote savo klientų vardus ir atsimenate jų poreikius, jie jaučiasi vertinami ir linkę sugrįžti.

Tuo tarpu didžiosios korporacijos dažnai klimpsta beasmeniškumo liūne. Jų klientų aptarnavimas neretai būna šaltas, lėtas ar robotizuotas. Jūsų gebėjimas suteikti tiesioginį, kompetentingą aptarnavimą tampa Jūsų išskirtiniu pranašumu rinkoje.

Puoselėdami nuoširdžius santykius su klientais, Jūs ne tik užsitikrinate jų lojalumą ilgam po Juodojo penktadienio, bet ir gaunate neįkainojamą grįžtamąjį ryšį. Kadangi Jums nereikia įveikti sudėtingų procesų, galite žaibiškai reaguoti į klientų pastabas – tai pranašumas, dėl kurio didžiosios korporacijos tik pavydžiai dūsauja.

Personal and efficient customer service can help with building customer loyalty even after Black Friday.

Pasinaudokite savo privalumais

Užuot lyginę save su didžiaisiais prekių ženklais, susitelkite į tai, kas daro Jūsų verslą išskirtinį. Jūsų lankstumas, kūrybiškumas ir gebėjimas užmegzti asmeninius ryšius su klientais yra neįkainojami. Išnaudokite šias stiprybes, kad sukurtumėte kažką tikrai unikalaus.

Šį Juodąjį penktadienį Jums nereikia įsitraukti į kainų karpymo varžybas. Būkite kūrybingi, išbandykite naujas idėjas ir sukurkite patirtį, kurią Jūsų klientai įvertins.

Kruopščiai suplanuokite savo strategiją, išryškinkite savo unikalumą ir tvirtai tikėkite savo verslo sėkme. Jūsų autentiškumas ir atsidavimas neišvengiamai atneš vaisių!

Susiję straipsniai

#
Verslui

Nuvertintos ir pervertintos SEO taktikos pritraukiant pirkėjų į e. parduotuvę

Ieškote būdų iškelti savo e. parduotuvę į patį viršų Google paieškoje? Praktiniais patarimais apie atsiperkančias ir efektyvias SEO taktikas E-commerce Talks webinare pasidalino SEO ekspertas. Kviečiame įgyti naudingų žinių apie tai, ką vertina Google ir kaip tai galite pritaikyti savo verslui.

#
Verslui

Kaip paskutinę minutę paruošti e. parduotuvę Juodąjam penktadieniui?

Manote, kad nebespėsite paruošti savo e. parduotuvės Juodąjam penktadieniui? Nenuleiskite rankų – jeigu imsitės veiksmų dabar, uždirbti dar tikrai pavyks! Parengėme paskutinės minutės veiksmų planą, kuris padės jums paruošti savo e. parduotuvę šiai ypatingai progai.

#
Verslui

10+ rinkodaros patarimų e. parduotuvėms: kaip pateikti akcijas, padidinti pardavimus, bet nenusimauti kelnių?

Artėjant didžiausiam pardavimų ir pirkimų laikotarpiui, daugelis e-komercijos rinkos dalyvių suka galvą – kaip išsiskirti masinių nuolaidų jūroje, kaip pritraukti impulsyvius šventinio sezono pirkėjus ir paskatinti juos sugrįžti? Paysera bendraįkūrėjas ir 15+ metų e-komercija užsiimantis Audrius Lučiūnas dalinasi savo įžvalgomis ir patarimais e. prekybos rinkodaros srityje. Kiek iš jų jau žinojote?