Kõik kategooriad

7 loomingulist viisi vanade kontoriesemete taaskasutamiseks

7 creative ways to repurpose old office items.
Inimesed kogu maailmas on muutumas säästlike toodete ostmisele teadlikumaks. Kuid kas teadsite, et saate ka planeeti aidata, andes vanadele asjadele teise elu? Selles blogipostituses jagame lõbusaid ja loomingulisi viise jäätmete vähendamiseks ja kontoritarvete maksimaalseks kasutamiseks.

Rusikareegel – tehke see lõbusaks!

Kes ütles, et jätkusuutlik eluviis peab olema igav?

Kontoriesemetele teise elu andmine ei ole mitte ainult suurepärane keskkonnale – see on ka lõbus ja kaasahaarav! Õige lähenemisviisiga saate muuta selle töötoaks, võistluseks või meeskonnatööks. Töötajad saavad luua oma ruumi ja panustada oma kätega. Kogu protsess on uskumatult rahuldust pakkuv ja lisab kogu kontorile uut energiat. Mis mitte meeldida?

Mida saab kontoris ümber taaskäidelda?

Natuke loovust kasutades saab peaaegu kõike kontoris uuesti kasutada! Kui mitte kogu ese, siis vähemalt osa sellest. Kuigi paber on ilmselge valik, on teil palju muud, mida saate ümber kasutada. Vaadake oma kontoris ringi – tõenäoliselt leiate esemeid, mis on vanad ja võtavad lihtsalt ruumi. Mõelge, kuidas neid ümber kujundada ja kasutusse võtta.

Kiire näpunäide: Enne kontoriesemete ümber töötlemist tutvuge kindlasti oma ettevõtte poliitika ja juhtimisega. Iga ettevõte on erinev ja oluline on käsitleda ettevõtte vara vastutustundlikult. Kui olete saanud rohelise tule, olge loominguline!

Siin on mõned tavalised kontoritarbed, mida saate hõlpsasti taaskäidelda:

  • Paber ja ümbrikud;
  • Pappkastid;
  • Pliiatsid, pastakad ja markerid;
  • Köitjad ja kaustad;
  • Klambrid, kirjaklambrid ja kummipaelad;
  • Arvutid ja sülearvutid
  • Kaablid ja laadijad;
  • Tindi- ja toonerikassetid;
  • Plastmahutid;
  • Pakkematerjalid;
  • Kohvipurgid;
  • Vanad ajakirjad
Which items can be repurposed in the office?

Mõned ideed teie loovuse äratamiseks

Kas tunnete end ummikus ja pole kindel, kust alustada? Kasutage mõnda meie ideed või saage neist inspiratsiooni!

Idee 1: kohvipurgid

Tühjade kohvipurkide ära viskamise asemel kaunistage need ja muutke need pliiatsite, markerite või kontoritarvete topsideks.

Idee 2: kasutatud paber

Lõigake kasutatud paber neljaks ja klammerdage kokku, et luua kiirete märkmete jaoks keskkonnasõbralikud märkmikud. Samuti saate tükeldada kasutatud paberit, et kasutada seda pakkematerjalina esemete saatmisel.

Idee 3: plastpudelid

Lõigake plastpudeli ülaosa ära, kaunistage see ja kasutage alumist osa pliiatsite ja pliiatsite hoidmiseks. Teise võimalusena torkake korki väikesed augud, et luua kontoritaimede jaoks kastekann.

Idee 4: vanad kartoteegikapid

Muutke vana kartoteegikapp vertikaalseks aiaks, asetades selle selili ja täites sahtlid mulla ja taimedega. Teise võimalusena värvige vanad kartoteegikapid üle ja kasutage kontoritarvete hoidlatena.

Idee 5: vanad raamatud

Õõnestage vana raamat, et luua peidetud sahtel väikeste väärisesemete jaoks. Samuti saate vanu raamatuid virna laduda ja need kokku liimida, et luua väike, tugev riiul või alus.

Idee 6: vanad lauad

Kasutage vanu töölaudu uute mööbliesemete, näiteks köögisaare või käsitöölaua jaoks.

Idee 7: vana kaubamärgiga kaup

Kas teie töökohal on veel kaupu, millel on aegunud kaubamärk? See on brändide arenedes tavaline nähtus. Võtke näitena Paysera, mis läbis logo ja bränd uuenduse paar aastat tagasi.

Selle asemel, et lasta kaubal tolmu koguda, kaaluge sellele uue elu andmist. Kindlasti ei visanud me ühtegi oma toodet ära. Tegelikult muutis üks meie loomingulise meeskonna liige vana kaubamärgiga kruusi võluvaks taimepotiks, nagu näete alloleval pildil. See on suurepärane viis austada minevikku, võttes samal ajal omaks jätkusuutlikkuse.

Sustainably repurposing items at Paysera.

Näpunäiteid edukaks taaskasutamiseks

Kontoriesemete edukaks ja jätkusuutlikuks taaskasutamiseks keskenduge kolmele peamisele tegurile: suhtlus, korraldus ja järjepidevus.

Alustage suhtlemisest ja teid ümbritsevate inimeste harimisest. Selgitage, miks esemete säästmine, kui neid on võimalik säästa, on keskkonnale kasulik ja miks on hoolimatu tarbimine kahjulik. Vanemate esemete päästmine ja taaselustamine ei aita mitte ainult raha säästa, vaid ka luua midagi erakordset ja ainulaadset!

Tead, mida teha – hakake nüüd organiseerima!. Tehke logistika planeerimisel koostööd meeskonnaliikmetega – vajate korduvkasutatavate esemete jaoks määratud ala. Töötubade ja meeskonna loomise tegevuste jaoks koostage ajakava, mis keskendub ümberpaigutamisele. Otsustage nende tegevuste vorm, sealhulgas see, kes neid hõlbustab (sisemine meeskonnaliige või väline spetsialist) ja kui sageli need toimuvad.

Jätkake algatusi ja julgustamist!. Hoo jätkumine ja järjepidevus on ülioluline. Tehke kindlaks, kui sageli ja kuidas julgustate oma meeskonda neid jätkusuutlikke tavasid jätkama.

Palju edu ja head taaskasutamist!