Kõik kategooriad
Isiklikud rahaasjad

Kuidas oma kulutusi jälgida ja raha säästa?

How to track your expenses and save money?
Meil kõigil on rahalised eesmärgid, olgu selleks siis unistuste kodu ostmine, maailmas reisimine või ootamatuteks kulutusteks valmistumine. Kulude ja eelarve tõhusa jälgimise õppimine võib nende eesmärkide saavutamisel tohutult kaasa aidata. Teid hämmastab, kui palju saate strateegilise lähenemisega rohkem säästa. Oleme siin selleks, et jagada väärtuslikke näpunäiteid, mis aitavad teil alustada!

1. samm: Arvutage välja oma igakuine kogusissetulek

Alustuseks kirjutage üles konkreetne rahasumma, mille saate iga kuu. Teie sissetulek võib pärineda erinevatest allikatest, nagu täiskohaga töö, vabakutseline töö, investeeringud või oma äri. Lisage kindlasti ka kõik ühekordsed sissetulekud, näiteks kingitused või pärandused. Täpsuse tagamiseks on ülioluline kõik ausalt loetleda.

Steps to follow to save more money.

2. samm: Arvutage oma kulutused

Nüüd, kui teate oma täpset igakuist sissetulekut, on oluline meeles pidada, et see on teie kuu rahaline piirmäär. Eesmärk pole mitte ainult selles piiris püsida, vaid ka võimalikult palju säästa.

Järgmisena arvutage oma kulud, nii püsi- kui ka muutuvkulud, näiteks:

  • Üür, hüpoteek ja kommunaalkulud
  • Meelelahutus
  • Rõivad
  • Kindlustus
  • Tellimused
  • Toit
  • Muud kulud

Kui tavaliselt maksate maksekaardiga või kasutate veebimakseid, saate hõlpsalt jälgida oma kulutusi vähem prognoositavatele esemetele, nagu toit, kontrollides oma konto väljavõtet. Kui maksate sularahas ja hoiate alles kviitungid, kasutage neid oma kulutuste arvutamiseks.

Kui kumbagi võimalust pole, hinnake oma kulutusi. Aja jooksul aitab teie eelarve teil oma kulutusi täpsemalt mõista.

Kui olete oma igakuised kogukulud välja arvutanud, lahutage need oma sissetulekust. Ideaalis ei tohiks teie kulutused ületada teie sissetulekut. Kui jah, siis ärge muretsege – me jagame selles blogipostituses hiljem mõningaid kasulikke näpunäiteid.

3. samm: Kategoriseerige oma kulud

Nüüd, kui teate, kui palju kulutate ja kui palju teie sissetulekust see kulub, on aeg kaaluda kulude kärpimist võimaluse korral. Alustage sellest, millised kulud on vajalikud ja millised mitte. Sellele aitab kaasa kategoriseerimine.

Hoidke seda lihtne mõne kategooriaga:

  • Vajalikud: toidukaubad, eluase, kommunaalkulud, tervishoid.
  • Mittevajalikud: väljas söömine, reisimine, hobid, mittevajalikud ostlemised.
  • Võlad: hüpoteek, laenud.
  • Säästud: hädaolukordadeks, suuremateks ostudeks, pensioniks.

Kulude kategoriseerimine aitab teil mõista, kuhu teie raha läheb ja kui palju igas valdkonnas kulutate.

Eesmärk on võimalikult palju vähendada ebaolulisi kulutusi, et saaksite säästukategooria jaoks rohkem kõrvale panna. Vajalike asjade kategooriat ei tohiks tavaliselt kohandada, välja arvatud juhul, kui leiate võimalusi toidukaupadele vähem kulutada, tehes allahindlusi, kindlustades paremad eluasemehinnad jne. See sõltub teie konkreetsest olukorrast.

4. samm: Automatiseerige oma kulude jälgimine

Raha säästmine ja kulude jälgimine ei pea võtma palju aega. Protsessi kiireks ja lihtsaks muutmiseks automatiseerimisega on palju võimalusi.

Saate kasutada spetsiaalselt kulude jälgimiseks loodud rakendusi või luua Microsoft Excelis lihtsa arvutustabeli. Valige meetod, mis teile kõige paremini sobib!

Automating expense tracking can make personal finance management easier.

5. samm: Jälgige ja analüüsige regulaarselt oma kulusid ja eelarvet

Teil on olemas kogu vajalik teave ning kulukategooriad ja õiged tööriistad – olete valmis oma kulutusi jälgima ja analüüsima.

Kui sageli oma rahaasju üle vaatate, on teie otsustada, kuid soovitame seda teha kord nädalas või iga paari nädala tagant. Kontrollige, kas teie kulutused vastavad teie prognoosidele ja jälgige oma rahavooge.

6. samm: Kohandage vajadusel oma eelarvet

Analüüsi põhjal tehke oma kulutamisharjumustes muudatusi, vähendades tarbetuid kulutusi, seades piiranguid ja seades oma kulutused tähtsuse järjekorda. Nüüd, kui näete seda visuaalselt, on palju lihtsam jälgida oma kulutusi ja säästa rohkem, vältides spontaanseid ja emotsionaalseid oste. Samuti on võtmetähtsusega järjepidevus – jälgige oma kulutusi ja tehke regulaarselt vajalikke muudatusi.

Adjusting personal spending budget to save more money.

Mida teha, kui kulud ületavad sissetulekuid?

Esiteks tehke kindlaks, miks teie kulud on suuremad kui teie sissetulek. Mis on enamiku teie kulutuste allikas? Olete oma kulutused juba kategoriseerinud ja seda on lihtsam visualiseerida ja paremini mõista. Võite avastada, et kulutate liiga palju ebavajalikele asjadele, mida saate oma kulutamisharjumusi kohandades muuta.

Kui te ei saa oma kulutusi veelgi vähendada, kaaluge täiendavate sissetulekuallikate leidmist. See sõltub teie asjaoludest, kuid mõned võimalused hõlmavad palgatõusu küsimist, teise töökoha leidmist või vabakutseliste projektide alustamist.

Järjepidevuse ja õige lähenemisega saate kulutada vähem ja säästa rohkem!

Seotud artiklid

#
Isiklikud rahaasjad

Müüt vs tegelikkus: tõde investeerimise kohta

Investeerimist mõistetakse sageli valesti. Mõned peavad seda kahtlaselt tulusaks finantsskeemiks, teised aga võrdsustavad selle hasartmängudega. Need väärarusaamad võivad paljusid paljutõotavatest rahalistest võimalustest eemale peletada, kuid investeerimine ei pea näima hirmutav ega riskantne. Sukeldume nendesse müütidesse ja murrame neid, et aidata teil sellest selgemalt aru saada!

#
Isiklikud rahaasjad

Kuidas säästa raha kooliostudeks valmistumisel?

Kooliaasta ongi tagasi. Ja koos sellega tulevad tagasi kooli ostukulud. Ära muretse! Mõistame seda raskust – kogu vajaliku koolivarustuse hankimine ilma tonnide kaupa raha kulutamata on teekond, mille läbib iga lapsevanem. Igal aastal.

Ühtlasi hõik vanematele, kes seda esimest korda kogevad. Oleme siin, et aidata.

Enne praktiliste asjade juurde asumist peame esmalt midagi kindlaks tegema, vastasel juhul tunneme, et teeme teile karuteene.

Räägime hinna ja kvaliteedi vahelisest suhtest.

#
Isiklikud rahaasjad

10+ põhjust, miks peaksite Payserat kasutama

Kas mäletate oma esimese panga valimise põhjusi? Kas valisite selle, mida teie vanemad kasutasid? Või äkki saite tasuta kaardi koolis? Kuid kas saate seda tõesti valikuks pidada? Vaatame 10 kõige levinumat põhjust, miks inimesed avavad konto Payseras.